Acasă Noutăți businessmagazin.ro: "Concelex îşi neutralizează emisiile de CO2"
businessmagazin.ro: "Concelex îşi neutralizează emisiile de CO2"

Vă redăm în continuare conţinutul articolului apărut pe site-ul businessmagazin.ro

Prin semnarea unui contract cu grupul de firme elvetian Allcot Group, specializat in promovarea conceptului de „green business”, Concelex, companie ce proiecteaza si executa lucrari de constructii civile si industriale la cheie, a devenit prima companie de constructii din Romania care isi neutralizeaza emisiile de CO2. Concelex si-a masurat amprenta de carbon, compensandu-si in acelasi timp emisiile de CO2 realizate anul trecut, lucru pe care-l va face si in urmatorii ani.

In 2015, Concelex a fost responsabila pentru generarea emisiilor de CO2, in principal prin consumul de energie si transportul angajatilor. Compania a ales sa-si compenseze  emisiile de CO2 prin investirea intr-un proiect de energie verde, certificat de Verified Carbon Standard, care produce energie verde din captarea si arderea biogazului.  

“Ne-am decis sa investim in sustenabilitate si sa ne aducem aportul la protejarea mediului in lupta impotriva schimbarilor climatice. Activam intr-un domeniu in care este important sa folosim cele mai sofisticate tehnologii pentru a economisi energie, iar cladirile verzi sunt un concept pe care ne dorim sa il implementam cat mai des in Romania. Prin acest contract, Concelex isi demonstreaza angajamentul sau pentru conservarea planetei noastre, sprijinind proiecte verzi prin neutralizarea emisiilor de CO2 pe care le produce”, a declarat Daniel Piturlea, director general Concelex. 

Masurarea amprentei sale si compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de sera este o componenta cheie a strategiei de sustenabilitate imbratisata de Concelex. Strategia „zero emisii de CO2” a fost implementata in Romania cu ajutorul firmelor Blue Planet si Carbon Expert, partenerii grupului elvetian Allcot.

Concelex este una dintre cele mai mari firme de constructii din Romania, cu o vechime in piata de 22 ani. La nivelul anului 2015, cifra de afaceri a companiei a fost  de 27,8 milioane de euro, in crestere cu 260% fata de anul precedent. Pentru 2016, compania estimeaza un rulaj de 16 milioane de euro.