Acasă Despre noi Istoric
Istoric

CONCELEX este o companie romanească, cu capital integral privat. A fost infiintata in anul 1994, in Bucuresti, avand ca activitate principala lucrarile de constructii civile si industriale.

Inceputul activitatii s-a conturat in contextul adaptarii la cerintele pietei, din dorinta de a activa ca o companie privata intr-un mediu preponderent al companiilor de stat, incepind cu contracte de lucrari de valoare mica, amenajari de sedii de banci, magazine, hale de productie si amenajari de birouri. Odata cu cresterea volumului si complexitatii lucrarilor, precum si a cifrei de afaceri, a aparut necesitatea angajarii personalului de specialitate corespunzator pentru a asigura realizarea lucrarilor in termen si in buget, practic definindu-se organigrama companiei si dezvoltandu-se in paralel o orientare a personalului catre mediul privat . 

Evolutia in crestere a pietei constructiilor si dorinta permanenta de a dezvolta compania atat intern - organizational, cat si extern - cifra de afaceri, a conturat strategia de actiune pentru perioada urmatoare, in sensul implicarii mai mult pe segmentul constructiilor civile si a constructiilor industriale.

Experienta dobandita a condus firesc la dorinta de asumare a rolului de Antreprenor general pentru constructii civile complexe, cladiri de birouri, hoteluri, centre de invatamant, hale de productie, precum si constructii industriale complexe in domeniul energetic, in cadrul CET-urilor, fiind reprezentative constructia si reabilitarea turnurilor de racire, depozite de zgura si cenusa, estacade transport amestec zgura si cenusa, structuri metalice complexe.

Perioada de crestere economica a companiei a permis achizitionarea terenului si constructia sediului actual, in zona de nord a Bucurestiului, intuind fericit potentialul de dezvoltare ulterioara a orasului.

Dorinta de excelenta in tot ceea ce facem a condus la definirea moto-ului companiei - Excelenta in constructii - reprezentand un mod constant de actiune al personalului companiei pentru realizarea tuturor proiectelor contractate, in scopul satisfacerii cerintelor clientilor, respectand normele si normativele in vigoare privind calitatea in constructii, precum si normele de securitate si sanatate a muncii. 

Aderarea la structurile europene a insemnat in general pentru segmentul de contructii un nou val de dezvoltare prin dorinta firmelor cu capital strain de a investi in toate segmentele specifice industriei, acest lucru reprezentand o oportunitate pe care compania noastra a valorificat-o prin semnarea de contracte de executie de proiecte din postura de proiectant general, Antreprenor general, contractor de specialitate, executand lucrari cu un grad mare de dificultate, imobiliare, retail, cladiri de birouri, centre comerciale.

Avand in vedere cerinta identificata in urma unui studiu de piata pentru spatii locative pe piata din Romania, conducerea companiei a hotarat proiectarea si executia unui complex rezidential de lux, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase si sigure proiecte din Bucuresti, asa cum a fost ulterior catalogat de expertii in domeniu. 

Datorita volumului mare de lucrari specifice pietei de pereti cortina si tamplarie de Al & PVC, a lucrarilor de sapaturi si sistematizare si a abordarii dificile a contractorilor pentru acest tip de lucrari managementul companiei a decis dezvoltarea unor departamente interne care sa gestioneze profesionist aceste activitati, lucru dovedit a fi benefic activitatii generale a companieii. 

Constienti de problemele pe care dezvoltarea industriala accentuata le-a generat din punct de vedere al mediului la nivel global si din dorinta de a gasi solutii optime de dezvoltare durabila pe plan intern, ne-am implicat in infiintarea unei filiale nationale a Green Building Council, respectiv Romanian Green Building Council.

In prezent, compania este puternic angajata intr-un proces de dezvoltare dinamica pe o piata in permanenta schimbare. Lucrarile care completeaza portofoliul companiei se inscriu in randul celor care pun accent pe protejarea mediului, contribuind la o dezvoltare durabila si sustenabila a societatii .  

Va invitam sa parcurgeti paginile urmatoare pentru a descoperi serviciile noastre,  precum si o parte din portofoliul de lucrari executate sau in curs de executie.